:

Hirdetések az évközi idő 32. vasárnapján

A mai gyerekmise után „kávéház”-ra kerül sor a refektóriumban. A gyerekek a Szent Rozália kápolnában vehetik át a matricákat a misenaplójukba, illetve az újabb megoldandó feladatokat. A refektóriumban különféle magyar falinaptárok, és kalendáriumok vásárolhatók.

*

A szentmise után a kijáratnál lesz megtartva a Szent Márton-i gyűjtés, ahogy arról a pásztorlevélben is hallottunk. Adományaikat a Jóisten jutalmazza gazdagon!

*

Szerdán, november 11-én Tours-i Szent Márton ünnepe lesz, aki a székesegyházunk, tehát a koronázó templom, illetve az egész Pozsonyi Főegyházmegye védőszentje.

*

A héten szerdán, csütörtökön és pénteken fogok gyóntatni a szentmisék előtt.

*

A jövő vasárnapi szentmisén, amit Haľko József püspök atya fog celebrálni templomunkban, közreműködik majd a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusa.

*

Előzetesen szeretném jelezni, hogy idén is a Kék-templomban fogjuk ünnepelni Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepét november 19-én. Kérjük a kedves híveket, hogy majd sós- és édes süteményekkel járuljanak hozzá a mise utáni agapéhoz, amiket a Duna utcai iskola ebédlőjében fognak a Ferences Világi Rend tagjai összegyűjteni a szentmise előtt.

*

A gyerekek és fiatalok figyelmébe szeretnék ajánlani két nekik készített programot: a „Szent Erzsébet Kupa” elnevezésű sportdélutánt a Duna utcai magyar iskolában november 21-én, szombaton, valamint az új közösségi termünkben megszervezésre kerülő adventi koszorúk készítését november 28-án, szombaton délelőtt. Szeretettel várjuk a nyáron együtt táborozókat, a volt elsőáldozókat és bérmálkozókat, az elsőáldozásra készülőket, ministránsokat, énekkarosokat s minden érdeklődő gyermeket és fiatalt!

*

A Szív” c. színvonalas lelkiségi és kulturális folyóiratszerkesztőségével megegyezve a szeptemberben bérmálkozott fiataljainknak egy éven keresztül rendszeresen fogják ajándékba küldeni a lapot Magyarországról. Kérem, továbbra is kísérjék imáikkal a megbérmált fiatalokat, különösen azokat, akikért konkrétan az előkészület ideje alatt is imádkoztak!

*

Kérjük azokat, akik szívesen vállalnának önkéntes szolgálatot a hamarosan megnyíló közösségi helységünk működtetését illetően a Védcölöp úton, hogy minél hamarabb jelezzék szándékukat Kenderessy Erikánál. Köszönjük az együttműködést!

*

Az idei iskolaév tavaszi szünetében is szeretnénk sítúrát szervezni, mégpedig 2016. február 21-26. között Zuberecen. A hat éjszakai szállás, félpanzió és síbérlet irányára kb. 230 € lesz. A foglalás miatt kérjük, hogy az érdeklődők november 10-ig jelezzék szándékukat Varga Máriánál vagy Vician Líviánál.

*

Betegellátás és temetés esetén kérem, az alábbi számon hívjanak: +421 911 912 410, vagy a szentmisék előtt ill. után keressenek személyesen.

*

Áldott vasárnapot és hetet kívánok!

 

2015. november 8.                                                      Tamás atya