:

Hirdetések évközi idő 26. vasárnapján

A mai szentmise után „kávéház”-ra kerül sor a refektóriumban, amely keretében megemlékezünk majd arról, hogy immár tíz éve annak, hogy elindult ez a kezdeményezés, ami azóta is rendszeresen alkalmat kínál a közösségi találkozásokra a szentmiséken kívül is. A jubileumi kávézásra szeretettel hívjuk közösségünk minden tagját!

*

A gyerekek átvehetik az új szentmisenaplókat, amelybe ebben az iskolaévben is gyűjthetik majd a vasárnapi evangéliumokhoz fűződő matricákat, illetve akinek már van, az is jöjjön be az e heti matricáért, valamint a szülők vihetnek jelentkezési lapot az első szentáldozási felkészülésre. A kitöltött jelentkezési lapot és keresztlevelet október 11-ig, a gyerekmiséig kérem visszahozni.

*

A múlt heti Menetelés az életért rendezvény keretén belül tartott gyűjtésen a magyar szentmise után 336,54 € gyűlt össze. Adományaikat a Jóisten jutalmazza meg!

*

Az új akadémiai évben is lesznek szerdánként ifjúsági szentmisék. Szeretettel várjuk a Pozsonyban tanuló magyar egyetemistákat az este 18 órakor kezdődő szentmisére és az utána következő találkozóra. A misék előtt a sekrestyében 17:30-kor kezdődik az énekpróba. Kérjük, hogy minél többen kapcsolódjanak be az éneklésbe, zenélésbe, felolvasásba, ministrálásba!

*

A héten hétfőtől péntekig minden hétköznapi szentmise előtt lesz szentgyónási lehetőség, pénteken – október hónap elsőpéntekjén már 17 órától fogok gyóntatni. Éljünk az elsőpéntekek megtartásának lehetőségével: végezzük el a napokban szentgyónásunkat, járuljunk szentáldozáshoz és a pénteki szentmisében tiszteljük együtt Jézus Szívét!

*

A hónapok elsőszombatjain immár több éves helyi hagyomány szerint a papi és szerzetesi hivatásokért van a reggel 8 órakor kezdődő mise felajánlva itt, a ferences templomban. Októbertől kezdődően elsőszombatokon, tehát az előttünk álló szombaton is 7:30-tól együtt imádkozhatjuk a rózsafüzért az Oltáriszentség előtt, felajánlva azt újabb papi hivatásokért közösségünkből. Ilyenkor nem fogok a reggeli szentmise előtt gyóntatni. Minél többen hozzunk áldozatot és imádkozzunk együtt erre a szándékra! Örülnék, ha a fiatalok is bekapcsolódnának!

*

Október a rózsafüzér hónapja. A múlt évhez hasonlóan idén is együtt imádkozhatjuk a szentolvasót a vasárnapi szentmisék előtt, reggel 8:30-tól itt, a ferences templomban. Az egyes tizedek előimádkozására a templom faliújságán lehet feliratkozni. A jövő vasárnapi rózsafüzért közösségünk családjaiért ajánljuk majd fel.

*

Jövő vasárnap, a hónap elsővasárnapján szentségi áldással fejezzük majd be a szentmisét.

*

Betegellátás és temetés esetén kérem, az alábbi számon hívjanak: +421 911 912 410, vagy a szentmisék előtt ill. után keressenek személyesen.

*

Áldott vasárnapot és hetet kívánok!

 

2015. szeptember 27.                                                    Tamás atya