:

Hirdetések évközi idő 19. és 20. hetére

Augusztus 15-én, szombaton Szűz Mária mennybevételét fogjuk ünnepelni. Nagyboldogasszony főünnepe parancsolt ünnep, tehát a szentmisén való részvétel – csakúgy, mint vasárnap – lelkiismeretben kötelez. Magyar nyelvű szentmisére az óvárosban a ferences templomban kerül sor reggel 8 órakor.

*

Augusztus 20-án, csütörtökön, Szent István király ünnepén amagyar nyelvű ünnepi szentmise este 17 órai kezdettel a Szent Márton Székesegyházban lesz bemutatva. Előtte, 16:45-től a litániát fogjuk imádkozni. Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves híveket, s kérjük, ajánlják a helyi és környékbeli ismerőseik figyelmébe is ezt az ünnepi alkalmat. Ezen a napon a ferences templomban az este 18 órai szentmise elmarad.

*

Az ifjúságot, köztük a bérmálkozásra készülőket egésznapos kerékpártúrára hívjuk augusztus 25-én, kedden. A további részletekről majd időben értesítést adunk.

*

Szeptemberhez, vagyis az új pasztorációs év kezdetéhez közeledve kérjük a kedves híveket, hogy gondolkozzanak azon, milyen módon folytassuk egyre jobban és gyümölcsözőbben az egyes aktivitásokat közösségünkben – gondolva itt az egyes lelkiségi csoportok találkozásaira, gyerek- és ifjúsági foglalkozásokra, családi napokra, kirándulásokra, zarándoklatokra, stb., valamint, hogy ki milyen módon tudna bekapcsolódni az egyes szolgálatokba. Az ősz elejére tervezett közösségi megbeszélésen foglalkoznánk az egyes építő javaslatokkal. Imáikban is gondoljanak közösségünk állandó lelki megújulására!

*

Betegellátás és temetés esetén augusztus 16-ig kérem, hogy az engem helyettesítő Hidász Ferenc OFM atyához forduljanak, akit a ferencesek kolostorában találnak meg, utána engem hívhatnak a +421 911 912 410-es számon.

*

Kellemes, Isten áldásával kísért vakációt kívánok közösségünk minden tagjának!

 

2015. augusztus 9.                                                                Tamás atya