:

Hirdetések Húsvétvasárnapon

Hálámat fejezem kimindazoknak, akik bármilyen módon bekapcsolódtak a Nagyhét és Húsvét méltó ünneplésébe, illetve az előkészületekbe: a ministránsoknak, felolvasóknak, az énekkar tagjainak és karnagyuknak, az orgonistáknak, kántoroknak, a ferences testvéreknek a sekrestyés szolgálatért, a kellékek bebiztosításáért és a templom díszítéséért, továbbá azoknak, akik részt vettek a máriavölgyi keresztúton Nagypéntek estéjén, illetve az autóbuszt biztosították, az énekfüzetek elkészítéséért, a közös ünneplésért, a közös imákért s a húsvéti jókívánságokért!

*

Holnap, húsvéthétfőn reggel 8 órakor kezdődik a szentmise itt a ferences templomban. Viszont a virágvölgyi plébániatemplomban este nem lesz magyar szentmise.

*

Húsvét nyolcadajövő vasárnap az Isteni Irgalmasság vasárnapjával fejeződik be, a húsvéti időszak Pünkösdig tart. Az egész húsvéti idő alatt az Úrangyala imádságot a „Mennynek Királyné Asszonya…” kezdetű Mária-antifóna helyettesíti.

*

A héten még olasz nyelv és bérmálkozói találkozó nem lesz, viszont szerdán este várjuk a szentmisére az egyetemistákat, valamint pénteken este, a szentmise előtt 17:15-re a gyerekeket a refektóriumba, ahol szeretnék az idei elsőáldozásra készülőkkel is találkozni.

*

Buzdítani szeretném a kedves híveket a csütörtök esti szentségimádásra a szentmisét követően, valamint figyelmükbe ajánlom, hogy a péntek esti szentmisékben ismét fogjuk az esti dicséretet imádkozni a zsolozsmából.

*

Szentgyónáshoz járulni a keddi, csütörtöki és szombati szentmisék előtt lesz lehetőség.

*

Jövő vasárnap gyerekmise lesz,kérem, hogy a leendő elsőáldozók az első sorba üljenek. A gyerekmise után „kávéház”-at tartunk majd, vagyis mindenkit hívunk a kötetlen beszélgetésre a refektóriumba egy csésze tea, kávé vagy kakaó mellett. A gyerekmise után a refektóriumban alkalom nyílik a gyermekek bejelentésére a nyári gyerektáborba, amelyre július utolsó hetében Jókán kerül sor.

*

Idén is lehetőség nyílik személyi jövedelemadójuk két százalékának felajánlásával támogatni a Szent Kinga Egyesületet, amely a pozsonyi magyar katolikus közösség kezdeményezéseit kívánja anyagilag segíteni. További információk a faliújságon és a www.pozsonyikatolikusok.sk honlapunkon olvashatók. Hálásan köszönjük!

*

Betegellátás és temetés esetén kérem, a következő számon hívjanak: +421 911 912 410.

*

Áldott Húsvétot kívánok közösségünk minden tagjának és kedves családtagjaiknak!

 

2015. április. 5.                                                              Tamás atya