:

Hirdetések nagyböjt 4. vasárnapján

Hálás köszönetemet fejezem ki a részvételért a tegnapi nagyböjti lelki napon.

*

A betegek kenetének szentségét holnap, a hétfő reggeli szentmisében fogom kiszolgáltatni itt a ferences templomban, előtte szentgyónási lehetőség lesz. Azok részesülhetnek benne, akik egyébként is járulhatnak szentségekhez, továbbá idős koruk vagy betegségük miatt szükségét érzik, hogy e szentség által is megerősítést nyerjenek. Akik már részesültek benne, abban az esetben kérhetik újra, ha állapotuk azóta rosszabbodott, gyógyulásuk után újra visszaestek a betegségbe, vagy újabb betegségeik adódtak, illetve azok is, akik valamilyen komolyabb műtéti beavatkozás előtt állnak.

*

A húsvéti ünnepekre gyakorló kórus következő próbája holnap, hétfőn 17 órakor lesz a Duna utcai magyar iskolában.

*

Szerdán újra egyetemista est lesz. Folytatódik az Apostoli hitvallás újabb részének magyarázata az ifjúsági szentmise keretében. A szentmise után találkozóra kerül sor az egyetemisták, vagy itt dolgozó fiatalok számára, mégpedig Ft. Nagy Péter keszegfalvi plébánossal lehet a találkozón beszélgetni.

*

Csütörtökön, március 19-én Szent József ünnepe lesz.

*

A pénteki keresztútra 17:30-tól hittanosok előimádkozásával kerül sor. Kérjük, hogy minél többen vegyenek részt gyerekek - elsőáldozásra, bérmálkozásra készülők - és felnőttek egyaránt. Köszönetemet fejezem ki a fiataloknak, akik a múlt pénteki keresztutat előkészítették és előimádkozták, felajánlva azt az ifjúságért. Imádkozzunk rendszeresen az ifjúságért, a következő héten érettségizőkért, valamint a konkrét bérmálkozóért, akinek nevét kihúzták.

*

A faliújságra kifüggesztett táblázatba való beiratkozással a március 27-i keresztút előimádkozására lehet önkéntesen jelentkezni, a szövegeket jövő vasárnap fogom kiosztani.

*

A héten szentgyónási lehetőség a hétfői, szerdai, csütörtöki és szombati szentmisék előtt lesz.

*

Jövő vasárnap, március 22-én a délelőtti szentmise után, 10:30 órai kezdettel a „Bartók és a fából faragott királyfi” c. előadást tekinthetik meg a gyerekek és felnőttek egyaránt itt a ferenceseknél az alagsori nagyteremben. Az előadás ingyenes, tetszőleges adomány majd a szervezők által kihelyezett kosárba adható. Ezért a jövő heti kávézás a refektóriumban elmarad.

*

Július 27-31. között hittanos gyerektáborra kerül sor Jókán közösségünk fiataljainak szervezésében az 1-7. osztályosok számára. Jelentkezési lap a sekrestyében kérhető, valamint a Duna utcai iskolában a hitoktatóknál.

*

Egy konkrét nagyböjti segítségnyújtási lehetőséget is szeretnék felkínálni. Egyik kongói paptársam, Yvon Mbungia Eleko, aki Rómában három évig osztálytársam volt, s még mindig ott tanul, a múlt hónapban egy kéréssel fordult hozzám. Mivel 2001-ben elveszítette édesapját, az ő feladatává vált, hogy mint a család elsőszülött fiúgyermeke édesanyjáról és testvéreiről gondoskodjon. Múlt év októberében afrikai házuk nagy része összeomlott az erős szél és esőzések következtében. Azóta nem bírják a ház felújítását befejezni, átmenetileg egy bérelt házban élnek a családtagjai. Most néhányunk anyagi támogatásában bíznak, hogy mihamarabb méltó körülmények közt nyugalomban élhessenek. Aki szeretné segíteni őket, kérem, hogy oly módon tegye azt meg, hogy valami betervezett dolog megvásárlásáról lemondva a megmaradt pénzösszeget ajándékozza oda. A felajánlott adományokat Kirschhofer Bernadette fogja gyűjteni egy lezárt dobozba a jövő szombati és vasárnapi szentmisék után, amiket aztán még húsvét előtt továbbítunk az érintetteknek. Szolidáris segítségüket a Jóisten jutalmazza gazdagon!

*

Mint a pozsonyi magyar közösség is szeretnénk bekapcsolódni a kezdeményezésbe, melynek keretében egy magyar nyelvű Szentírás készül Ferenc pápának ajándékba, mégpedig minden lapját más személy másolja át. Akik szeretnék egy oldal átmásolását vállalni, kérem iratkozzanak fel a sekrestyében, a további szükséges információkat jövő vasárnap tudatnám ezzel kapcsolatban.

*

Ma délután 14:30 órakor kezdődik az ünnepi megemlékezés a Medikus-kertben, az 1848/49-es szabadságharc évfordulója alkalmából.

*

Betegellátás és temetésesetén kérem, a következő számon hívjanak: +421 911 912 410.

*

Lelkiismeretesen, komoly elszántsággal átélt nagyböjti hetet kívánok!

2015. március 15.                                                                       Tamás atya