:

Hirdetések nagyböjt 1. vasárnapján

A mai szentmise után „kávéház”-at tartunk a refektóriumban.

*

Szerdától folytatódnak az egyetemista estek. A nyári szemeszter szerdáin az Apostoli hitvallás egy-egy részével ismerkedhetünk meg az ifjúsági szentmisék keretében. Az ifjúságon és a Pozsonyban tanuló magyar hallgatókon kívül mindazokat szeretettel várjuk, akik a tematikus homíliák segítségével is szeretnék elmélyíteni hittani ismereteiket. A misék után találkozóra kerül sor az egyetemisták, vagy itt dolgozó fiatalok számára, általában meghívott vendéggel fogunk beszélgetni. Az első szerdai vendégünk Ft. Balga Zoltán ipolyviski plébános lesz.

*

Nagyböjt péntekjein 17:30-tól a keresztúti ájtatosságot fogjuk imádkozni templomunkban. Minden héten más személyek fogják előimádkozni a keresztút egyes állomásait.

*

Most pénteken a papi hivatásokért ajánljuk fel az idei második közös keresztutat, mégpedig ministránsaink előimádkozásával. Az egyes állomások elmélkedési szövegeit a szentmisét követően fogom szétosztani a sekrestyében. Köszönet mindazoknak, akik bekapcsolódtak a családokért végzett keresztútba az elmúlt pénteken.

*

Pénteken a gyerekfoglalkozás elmarad, hogy minél többen részt vehessenek a keresztúton. Nagyböjtben a pénteki misékben nem fogjuk a zsolozsmát imádkozni. Viszont tovább folytatódik a szentségekről szóló katekézis-sorozat, még a házasság szentsége van soron. A péntek esti találkozások a bérmálkozásra készülőkkel a tavaszi szünet után fognak folytatódni.

*

A héten szentgyónási lehetőségre a hétfői, keddi, szerdai, csütörtöki és szombati szentmisék előtt fél órával lesz lehetőség.

*

Szombaton, február 28-án a Miletič utcai szalézi templomban és rendházban kateketikai napra kerül sor, nem csak hitoktatóknak. Délelőtt 9 órától szentmise, majd előadások következnek, a program 13 órakor végződik. A vendég Bíró László püspök atya lesz, aki a családról fog beszélni, Ferenc pápa gondolataira építve a két szinódus közötti időszakban.

*

Idén is lehetőség nyílik személyi jövedelemadójuk két százalékának felajánlásával támogatni a Szent Kinga Egyesületet, amely a pozsonyi magyar katolikus közösség kezdeményezéseit kívánja anyagilag segíteni. A kijáratnál szórólapot kaphatnak a részletekről, illetve további információkat találnak róla a faliújságon.

*

A novemberben megtartott „szentmártoni-gyűjtés” alkalmával a Pozsonyi Főegyházmegye területén – amelybe mi is bekapcsolódhattunk – összesen 74 307,82 € gyűlt össze. Az Érsek atya az elmúlt kedden nyolc hallássérültekkel és más érzékszervi fogyatékossággal élőkkel foglalkozó óvoda és alapiskola igazgatóját fogadta, s mindegyiküknek 9 500 €-t ajándékozott. A kedves hívek nagylelkű adományait a Jóisten jutalmazza gazdagon!

*

Pénteken, február 27-én 12 és 14 óra között másodszor kerül megrendezésre a „böjti leves” kezdeményezés az Irgalmas Testvéreknél (Szlovák Nemzeti Felkelés tér 11). A pénteki levesért legalább egy egész ebéd árát javasolt felajánlani, amit aztán jótékonysági célra fordítanak. A leves osztásánál Zvolenský érsek atya és Haľko püspök atya fognak segíteni.

*

Az elmúlt évekhez hasonlóan alkalmi kórussal is szeretnénk hozzájárulni a húsvéti ünnepek méltó átéléséhez. Kérjük azokat, akik már a múltban is énekeltek, illetve akik első alkalommal szeretnének bekapcsolódni a felkészülésbe, beszéljenek Duka-Zólyomi Emesével.

*

A közösségi ausztriai síelésre jövő vasárnap, március 1-én indulunk Mariazellbe. A szállás délutántól foglalható el. Akik autóbusszal jönnek, 13 órakor indulunk az Istropolistól.

*

Betegellátás és temetésesetén kérem, az alábbi számon hívjanak: +421 911 912 410.

*

Tartalmas nagyböjti időszakot kívánok!

 

2015. február 22.

Tamás atya