:

Kilenced a betegekért és a Lourdes-i zarándoklat lelki hatásaiért

Február 11-e, a Lourdes-i Szűz Anya liturgikus emléknapja egyben a Betegek Világnapja is. Az idei évben egy február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony-napján kezdett kilenceddel is szeretnénk előkészülni az emléknapra, amit a közösségben és a személyes ismeretségi köreinkben betegségekkel küzdő testvéreinkért ajánlunk fel. Imádkozunk azokért, akiket lélekben magunkkal akarunk vinni a nyári közösségi zarándoklatra a franciaországi Lourdes-ba, akik számára a testi vagy lelki gyógyulás ajándékát kérjük Mária közbenjárására az Úrtól, s egyben imádkozunk minden jelentkezőért, akik a zarándoklat által lelkiekben szeretnének megújulni, kegyelmekben gazdagodni, imaszándékaikért áldozatot vállalva együtt töltekezni.

Hamarosan imafüzetek kerülnek majd kiosztásra templomunkban, hogy otthon, családban, imacsoportokban, baráti társaságokban is használva azokat, minél többen bekapcsolódhassanak a kilencedbe.

IDE kattintva is letölthető, kinyomtatható az imafüzet.

A betegek kenetének kiszolgáltatására a ferences templomban február 16-án, szombaton a reggel 8 órakor kezdődő szentmise keretében kerül majd sor. A megszentelő kegyelem állapotában lehet a szentséghez járulni - úgy, mint a szentáldozáshoz - időseknek, betegeknek, műtét előtt álló személyeknek.

A nyári Lourdes-i zarándoklatra még on-line lehet jelentkezni, illetve Seňan Ilona testvérünknél.

(kép: internet)