:

Nemcsak a világhálón, de a közösségi hálón is

Keress bennünket

Lourdes-i zarándoklat 2019 nyarán a közösséggel

Купить СНПЧ А7 Кемерово, оперативная доставка

LOURDES-I ZARÁNDOKLAT

Szent Bernadett nyomdokain

2019. július 15-20. (6 nap / 5 éjszaka)

LELKIVEZETŐ: Molnár Tamás atya

Programvázlat:

1. nap: utazás Olaszországba.

2. nap: városnézés Avignonban, utazás Lourdes-ba.

3. nap: egész napos zarándokprogram Lourdes-ban.

4. nap: zarándok- és szabadprogram Lourdes-ban.

5. nap: kirándulás Carcassonne várába.

6. nap: hazautazás.

RÉSZLETES PROGRAMLEÍRÁS

1. nap: Indulás Pozsonyból a reggeli órákban, utazás Ausztrián és Észak-Olaszországon keresztül. Szállás Genova környékén (1 éj).

2. nap: Folytatjuk utunkat Franciaországba, útközben felkeressük a „pápák városát”, Avignont. A történelmi központban tett rövid sétánk során látjuk majd az egykori Pápai palotát, a román stílusú Notre-Dame des Doms katedrálist és a híres Pont d’Avignon hidat. A szentmisében megfogalmazzuk könyörgéseinket és a Szűzanya közbenjárását kérjük zarándoklatunk gyümölcseiért. Délután továbbutazás a Pireneusok csúcsai között fekvő Lourdes-ba (3 éj).

3. nap: Egész napos zarándokprogram Lourdes-ban, a világ egyik legnagyobb Mária kegyhelyén. A kisváros 1858-ban vált világhírűvé, amikor Soubirous Bernadettnek összesen 18 alkalommal megjelent Szűz Mária a Massabielle barlangban. Az Istenanya útmutatása alapján Bernadett egy forrást fedezett fel, melynek vizéhez több mint hatezer csodás gyógyulás köthető. Lourdes a remény városává vált, ahová évente 10 millió zarándok és beteg érkezik a világ minden tájáról gyógyulásban bízva és lelki békére vágyva. Zarándoklatunk kezdetén szentmisén veszünk részt a Jelenések barlangjában, majd felkeressük a Szeplőtelen fogantatás bazilikát és a Rózsafüzér bazilikát. Programunkat a Szent Bernadett templomnál folytatjuk, majd a betegek keresztútját tekintjük meg, mely a magyar születésű Maria de Faykod szobrásznő alkotása. A földalatti X. Szent Piusz bazilika meglátogatása után Szent Bernadett életéhez kötődő további fontos helyeket keresünk fel: a Boly malmot, a zárkát, végül pedig a plébániatemplomot. A nap további részében szabadprogram során lehetőség lesz merülni a forrásvízzel megtöltött medencékben, vagy felmenni a várba, ahonnan nagyszerű panoráma nyílik a szentélyre. Este Rózsafüzér imádságon és gyertyás körmeneten veszünk részt, melynek során ezer apró láng töri meg a sötétséget, a teret pedig betölti az Ave Maria.  

4. nap: A napot szentmisével kezdjük, majd keresztúti ájtatosságon veszünk részt. Krisztus szenvedéstörténetén a szentély felett magasodó hegy lejtőire épült monumentális kálvárián elmélkedünk, melynek X. állomását Magyarország katolikusai állítottak. Délután szabadprogram, mely során részt vehetünk a betegek körmenetén, vagy siklóval 1000 méteres magasságba emelkedhetünk a Pic du Jer hegy csúcsára. Este Rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.

5. nap: Lelkileg feltöltődve Olaszország irányába indulunk. Útközben felkeressük Európa legnagyobb középkori várát, Carcassonne-t. Szentmise, majd rövid szabadprogram után továbbutazunk Genova környéki szálláshelyünkre (1 éj), útközben pihenő a Monaco feletti panoráma parkolóban.

6. nap: Hazautazás Olaszországon és Ausztrián keresztül. Érkezés Pozsonyba a késő esti órákban.

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: hotel *** (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák)

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

Szolgálat: lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

Indulás: 05:00 óra, Pozsony

Részvételi díj: 450 EUR/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 5 éjszakára félpanziós ellátással, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket, valamint a zarándok- és idegenforgalmi adót (30 EUR/fő).

Egyágyas felár: 100 EUR

Az ajánlat minimum 35 résztvevő esetén érvényes.

Biztosítás: A részvételi díj nem tartalmazza a Baleset- Betegség- és Poggyász biztosítást, melynek megkötése kötelező! A kombinált útlemondási és utasbiztosítás megkötése ajánlott, mely az utasbiztosítás mellett a jelentkezéstől az utazás megkezdéséig is biztosítja a résztvevőt.
Útjainkhoz az Európai Utazási Biztosító termékeit ajánljuk:

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás: 12 EUR/fő

EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás: 30 EUR/fő

A kitöltött jelentkezési lap és az előleg Seňan Ilonánál adható le.

Vagy pedig on-line is jelentkezhet: https://viasacra.hu/ut.php?ut=39