:

Gondolat-morzsák a családról, házasságról

Kattintson ide hétről-hétre, buzdítsák Önt, családját, a családalapításra készülőket, minden jószándékú család-támogató embert az alábbi gondolat-morzsák:

A családi közösséget sem megőrizni, sem tökéletesíteni nem lehet másként, csak az önmegtagadásra és az önátadásra irányuló törekvéssel. E közösség ugyanis minden tagjától a megbocsátásra, türelemre, elnézésre, egyetértésre és kiengesztelődésre nagylelkűen készséges és hajlandó akaratot követel.(Magyar Katolikus Lexikon, Család - címszó, részlet)

„Brenner János boldoggá avatása ma aktuálisabb, mint valaha. Azt kiáltja nekünk, hogy ha szeretnénk boldog, harmonikus családokat, tiszta arcú, mosolygós fiatalokat, akikben ott ég a titokzatos belső tűz, akkor vissza kell találnunk a forráshoz, az élő Istenhez.”(Székely János püspök atya 2018  januári írása)

„Nem mindegy, hogy mit teszünk, hogyan élünk családjainkban, melyek a maguk sokféleségében és egyediségében, hiányosságaikkal együtt is fontos funkciókat töltenek be és kincseket rejtenek.” (Új Város, 2018/3. szám, 3. old.)

„Az emberi nem jövője a családtól függ!” (II. János Pál, Familiaris Consortio, 86)

Honlapunk Pünkösd ünnepén elindított bejegyzését hetente egy-egy gondolattal bővítjük, mely idézetek a család szerepére kívánják felhívni figyelmünket.

Ugyancsak a pozsonyi magyar katolikus közösség Családok Évében a családok számára készített rendezvényeiről és az idén házasságot kötő párokról is fokozatosan töltünk fel fényképeket* ebbe a bejegyzésbe.

*Természetesen a fényképeken szerplő házaspárok beleegyezésével, az érvényes törvények értelmében, a GDPR szabályai szerint.