:

Nemcsak a világhálón, de a közösségi hálón is

Keress bennünket

Meghívó: A Pozsonyi Főegyházmegye magyar híveinek zarándoklata a Szent Márton Székesegyházba

A Pozsonyi Főegyházmegye területén november közepéig tartó Szent Márton Év alkalmából – ami a szent Tours-i püspök születésének 1700. évfordulója alkalmából került meghirdetésre – magyar zarándoklatra hívják a kedves híveket: főként a somorjai és szenci esperesi kerületek magyar híveit, valamint a pozsonyi és pozsonypüspöki magyar híveket, de a további helyszínekről érkező jószándékú, együtt imádkozni kívánó zarándok testvéreket is.

Az egyházmegye és a székesegyház védőszentjének tiszteletére megrendezésre kerülő magyar zarándoklatra 2017. szeptember 23-án, szombaton kerül sor. A program délelőtt 8:30-kor veszi kezdetét a Szent Márton Székesegyház részletes bemutatásával és megtekintésével, majd 10 órakor a rózsafüzér közös imádkozása következik. Az ünnepi szentmise 10:30-tól lesz. A szentmise végén alkalom nyílik Szent Márton püspök ereklyéjének személyes tiszteletre is. (E napon a ferences templomban nem lesz reggel 8-kor mise.)

A magyar zarándoklat idején a dómtemplomról írt könyv múlt évben megjelent magyar változatát is kínálni fogják az érdeklődőknek.

Szeretettel hívnak és várnak minden lelkiatyát, szerzetest, családot, gyereket, fiatalt, felnőttet és időst a közös ünneplésre. Kérik, hogy minél több ministráns is kapcsolódjon be a szolgálatba, s hozzanak magukkal ministráns öltözetet a szentmisére.

(foto: internet)