:

Nemcsak a világhálón, de a közösségi hálón is

Keress bennünket

Nagyszülők és unokáik közös nyári ünnepe

A pozsonyi magyar katolikus közösség lelkipásztora, valamint a pozsony-horvátjárfalui (Jarovce) egyházközség plébánosa szeretettel hívnak minden jószándékú hívőt július 26-án, Szent Joakim és Szent Anna, a Boldogságos Szűz Mária szüleinek, vagyis Jézus Krisztus nagyszüleinek, a nagyszülők védőszentjeinek liturgikus emléknapján a horvátjárfalui plébániatemplomba a nagyszülökért és unokáikért bemutatásra kerülő magyar nyelvű szentmisére.

A szentmise, amelyre a nagyszülőket és unokáikat, valamint a velük és értük imádkozó további híveket várják, 18 órakor kezdődik. A mise előtt fél órával, 17:30-tól a rózsafüzér imádkozására kerül sor. A horvátjárfalui plébániatemplomban e hónapokban a mariazelli Szűzanya szobrának másolata előtt is imádkozhatnak a hívek.

Horvátjárfaluba városi tömegközlekedéssel is el lehet jutni Pozsony belvárosából (a SzNF-hídtól induló 91-es és a 191-es sz. járatokkal, amik húsz percenként közlekednek és negyed órányit tart az utazás velük, a Szlovák Nemzeti Színháztól pedig a 90-es sz. buszjárattal). E napon a belvárosban, a ferences templomban nem lesz magyar nyelvű mise.

Buzdítják a Pozsonyon kívüli települések híveit is, hogy a nagyszülők és unokáik, esetleg további családtagjaik együtt imádkozzanak a szentmisén, s akár egy Pozsony emlékeit megtekintő családi kirándulással összekötve töltsék együtt a nyári vakáció szóban forgó napját.

Képek: internet