:

Októberi zarándoklat Mátraverebély-Szentkútra

Október 29-én, a rózsafüzér hónapjának végéhez közeledve, egy kellemes, napsütéses őszi szombaton a pozsonyi magyar katolikus közösség szervezésében Magyarország nemzeti kegyhelyére, a ferences szerzetesek által működtetett búcsújáróhelyre, Mátraverebély-Szentkútra zarándokoltak a Mária-tisztelő hívek.

A kegyhely bazilikájában délelőtt 11 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa Varga Lajos váci segédpüspök volt, aki szeretettel köszöntötte a Pozsonyból érkezett magyar zarándokokat. A szentbeszédet Orosz Lóránt ferences atya mondta. A szentmisét a kegyhely történetének ismertetése követte.

A közös ebéd után a csoport elvégezte a keresztúti ájtatosságot, végigjárva a szabadtéri állomásokat. Az autóbuszban imádkozott rózsafüzér egyes tizedei között Ferenc pápának a szentolvasó titkaihoz fűződő gondolatai segítettek az elmélkedésben. A résztvevők imádkoztak együtt és egymásért, az itthon maradtakért, azokért, akik a közösséget e napokban Pannonhalmán képviselték a Szent Márton Emlékév egy jelentős rendezvényén.

Árvai József felvételei